Onderzoek fusie DLTC en Thialf LTC

   

 

De tennisverenigingen DLTC en Thialf LTC zijn een onderzoek begonnen naar een fusie op basis van gelijkwaardigheid. Bijna unaniem hebben de ledenvergaderingen van beide clubs zich hiervoor uitgesproken. Men streeft ernaar begin volgend jaar duidelijkheid te hebben over de haalbaarheid van een samenvoeging.

Thialf LTC heeft zijn accommodatie sinds 2005 in sportpark Amstelwijck. Het park ligt in een gebied waar de gemeente woningbouw wil realiseren. Om die reden moet Thialf LTC vertrekken. De club kan tot eind volgend jaar nog op Amstelwijck terecht. Begin 2021 moet er nieuwe huisvesting zijn gevonden.

De gemeente streeft naar grotere concentratie van de tennisverenigingen in Dordrecht. Dit heeft te maken met teruglopende ledenaantallen in deze tak van sport. Een landelijke tendens, die zich ook voordoet bij beide verenigingen.

DLTC heeft zijn park aan de Nieuweweg in 2011 betrokken. Het fusieonderzoek zal o.m. duidelijk moeten maken of op deze locatie voor beide verenigingen voldoende ruimte kan worden gemaakt. De clubs zijn ongeveer even groot. Op dit moment tellen ze samen rond de 500 leden.

Belangrijke A.L.V. op 30 september as.

Het bestuur heeft een extra Algemene Ledenvergadering uitgeschreven in verband met belangrijke besluiten met betrekking tot de toekomst van D.L.T.C.

Alle leden worden opgeroepen deze ALV bij te wonen op maandag 30 september aanstaande om 20.00 uur. Clubhuis is open vanaf 19.30 uur.

Klik hier voor de agenda van deze ALV > Agenda extra A.L.V. 30 sept.2019

DLTC Amherst Twinning Tournament

DLTC – Amherst Twinning Tournament
Tijdens het pinksterweekend, van vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni, heeft DLTC een groep spelers van Tennis Club Amherst uit Hastings, Engeland ontvangen.
Het weer leek een spelbreker te worden maar dat viel uiteindelijk enorm mee. Bij de eerste tennispartijen op vrijdagavond was het droog en aangezien we een heerlijke Indische maaltijd achter de kiezen hadden, konden we er uitstekend tegen en hebben we mooie partijen kunnen spelen.
Op zaterdagochtend maakten we een wandeling en rondvaart door de binnenstad. Het weer was nogal onstuimig, maar een paraplu en een goed humeur bleken voldoende te zijn om hier toch een geslaagd programmaonderdeel van te maken.
Tijdens het toernooi op zaterdagmiddag was het droog en begon de zon zelfs te schijnen, maar er stond zoveel wind dat er buitengewoon bijzondere ballen geslagen werden. Ondanks de wind werd er door alle deelnemers fanatiek gespeeld om de eer en natuurlijk om de prijs, een fles van distilleerderij Rutte. Na de tennisactiviteiten toastten we met een glas bubbels en daarna was het tijd voor de barbecue.
De avond was perfect: er was lekker eten, een goed glas wijn, zon in het clubhuis en geanimeerde gesprekken. Het geweldige optreden van het jazz combo ‘Don’t Explain’ maakte de avond helemaal tot een succes. De Engelsen waren ‘blown away’ en hebben er, net als wij, enorm van genoten.
Op zondagochtend lagen de banen er zo uitnodigend bij dat bijna alle spelers weer op de baan stonden. Rond het middaguur was het tijd voor de Engelsen om te vertrekken en kwam er een einde aan een schitterend weekend waarin de vriendschapsband tussen Dordrecht en Hastings zeer zeker is aangehaald.
Bekijk hier een filmpje met beelden van het weekend:
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Dordrechtsche Lawn Tennis Club
Tennispark
Nieuweweg 86
3314 JS Dordrecht
Clubhuis
(078) 613 7169
Secretariaat
Tennisclub DLTC
Postbus 505
3300 AM Dordrecht
(078) 645 0277
info@tennisclubdltc.nl
tennisclubdltc@gmail.com
Ledenadministratie
(078) 6450277
leden.dltc@gmail.com

Inschrijven

Schrijf je nu in voor tennislessen in het winterseizoen!